Oftalmologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul si structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele si sistemul lacrimar. Patologia cailor vizuale (nervul optic, caile vizuale centrale) si a cortexului vizual reprezinta un domeniu de granita Intre neurologie si oftalmologie (denumita si “neurooftalmologie”).

Conjunctivita este o afecţiune  care determină aspectul de ochi roşu. Ea reprezintă de fapt inflamaţia conjunctivei, o membrana subţire, transparentă ce căptuşeşte pleoapele la interior şi acoperă partea albă a globului ocular.

Cele mai frecvente cauze ale conjunctivitei sunt: infecţia bacteriană (stafilococ, streptococ, etc), infecţia virală (adenovirus, virusuri herpetice) ,reacţii alergice (praf, polen, diferite, farduri, creme, uneori apar la purtătorii de lentile de contact , substanţe iritante – fum de ţigară, substanţe chimice, etc). Simptomele conjuctivitei sunt mancarime, secretie vascoasa, senzatie de nisip in ochi, ochi rosu, iritat. Este o afectiune  contagioasa, care se transmite prin contact cu diferite obiecte  cu care a luat contact ochiul afectat (prosop, rimel, etc). Se recomanda tratament cu antibiotic sub forma de picaturi sau unguent oftalmic, doar in cazurile mai grave se recomanda asociat si tratament pe cale orala.

Prezentarea la medical oftalmolog este o necesitate! Trebuie pus diagnosticul corect si recomandat un tratament optim!

Cataracta poate aparea datorita expunerii la razele solare fara protective.Se recomanda utilizarea lentilelor cu protective UV, care neutralizeaza razele solare.oftalmologie

Glaucomul este o afectiune oculara ce consta in cresterea presiunii intraoculare, cu afectarea nervului optic, a campului vizual si, in final, cu scaderea ireversibila a vederii.Exista cativa factori de risc ai aparitiei glaucomului : ignorarea controlului oftalmologic periodic: 1-2 ori/an pentru adulti si o data la 2 ani pentru copii,varsta: 2-3% din persoanele peste 40 ani, traumatisme( leziuni sau raniri ale ochiului), consumul indelungat al unor medicamente (de exemplu steroizi).

Medici

Dr. Popescu Maria-Viorela – Medic Primar, Doctor in Stiinte Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila – Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

Preturi

Servicii Pret (Medic Specialist) Pret (Medic Primar)
Consultatie (biomicroscopie, dioptron, prescriere ochelari) 80 100
Consultatie control 40 50
Consult oftalmologic complet, inclusiv fund de ochi 110
Biomicroscopie 50
Camp vizual 50
Dioptron 35
Drenaj canal lacrimal 40
Electrocauterizare veruci palpebrale/buc sau/cmp 50
Examen fund de ochi 35
Excizie chirurgicala a xantelasmei/chalazion per ochi 200
Excizie si sutura chist dermoid 280
Extractie corpi straini 45
Injectie subconjunctivala 10
Pansament ocular 15
Prescriere lentile de contact 40
Spalatura oftalmica 25
Sutura plaga conjunctivala 130
Test Schimer 30
Testare simt cromatic 30
Tonometrie 40

Tarifele sunt exprimate in RON, au valoare orientativa si se pot modifica fara preaviz.