Consultații Oftalmologie
Stefăneștii de Jos – Ilfov

Programare Oftalmologie

  Medici Oftalmologie

  Dr. Popescu Maria-Viorela – Medic Primar, Doctor in Stiinte Medicale, Asistent Universitar UMF Carol Davila – Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti

  Liberty Medical Center
  Ștefăneștii de Jos – Județul Ilfov

  Oftalmologie

  Oftalmologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu tratarea bolilor organului vederii, ceea ce include ochiul si structurile din jurul ochiului, cum ar fi pleoapele si sistemul lacrimar. Patologia cailor vizuale (nervul optic, caile vizuale centrale) si a cortexului vizual reprezinta un domeniu de granita Intre neurologie si oftalmologie (denumita si “neurooftalmologie”).

  Conjunctivita este o afecţiune care determină aspectul de ochi roşu. Ea reprezintă de fapt inflamaţia conjunctivei, o membrana subţire, transparentă ce căptuşeşte pleoapele la interior şi acoperă partea albă a globului ocular.

  Cele mai frecvente cauze ale conjunctivitei sunt: infecţia bacteriană (stafilococ, streptococ, etc), infecţia virală (adenovirus, virusuri herpetice) ,reacţii alergice (praf, polen, diferite, farduri, creme, uneori apar la purtătorii de lentile de contact , substanţe iritante – fum de ţigară, substanţe chimice, etc). Simptomele conjuctivitei sunt mancarime, secretie vascoasa, senzatie de nisip in ochi, ochi rosu, iritat. Este o afectiune contagioasa, care se transmite prin contact cu diferite obiecte cu care a luat contact ochiul afectat (prosop, rimel, etc). Se recomanda tratament cu antibiotic sub forma de picaturi sau unguent oftalmic, doar in cazurile mai grave se recomanda asociat si tratament pe cale orala.

  Prezentarea la medical oftalmolog este o necesitate! Trebuie pus diagnosticul corect si recomandat un tratament optim!

  Cataracta poate aparea datorita expunerii la razele solare fara protective.Se recomanda utilizarea lentilelor cu protective UV, care neutralizeaza razele solare.oftalmologie

  Glaucomul este o afectiune oculara ce consta in cresterea presiunii intraoculare, cu afectarea nervului optic, a campului vizual si, in final, cu scaderea ireversibila a vederii.Exista cativa factori de risc ai aparitiei glaucomului : ignorarea controlului oftalmologic periodic: 1-2 ori/an pentru adulti si o data la 2 ani pentru copii,varsta: 2-3% din persoanele peste 40 ani, traumatisme( leziuni sau raniri ale ochiului), consumul indelungat al unor medicamente (de exemplu steroizi).

  PROGRAMARE ONLINE

  PREȚURI OFTALMOLOGIE

  Oftalmologie Pret (MP)
  Consultatie (biomicroscopie, dioptron, prescriere ochelari) 230
  Consultatie control 140
  Biomicroscopie 60
  Dioptron 40
  Drenaj canal lacrimal 45
  Examen fund de ochi 60
  Extractie corp strain 50
  Injectie subconjunctivala 35
  Pansament ocular 35
  Spalatura oftalmica 45
  Test Schirmer 60
  Testare simt cromatic 35
  Tonometrie 60

  Tarifele sunt exprimate in RON, au valoare orientativa si se pot modifica fara preaviz.

  PROGRAMARE ONLINE

  Despre Liberty Medical Center

  Liberty Medical Center s-a lansat pe piața serviciilor medicale din România în 2013 odată cu deschiderea unui centru medical modern in Ștefăneștii de Jos – Ilfov, dotat cu echipamente avansate, capabile să susțină servicii medicale performante la nivelul județului Ilfov.

  Clinica este condusă de Dr. Ene Dragoș – Medic Primar Chirurg la Spitalul de Urgență Floreasca, Doctor în Științe Medicale și Șef de Lucrări la UMF Carol Davila București.

  Liberty Medical Center